Peníze i bez banky: Půjčky online, bez dokládání příjmu a na cokoliv

Půjčky online poskytuje řada nebankovních společností. Nabízí bleskové a snadné schválení bez nutnosti dokládání příjmu a nahlížení do registrů. nicméně může to být dražší varianta než klasická bankovní půjčka. Jak získat rychlou půjčkou online? Existuje půjčka bez registru a doložení příjmu?

Půjčky od nebankovních společností mohou být rychlým řešením v případě, že člověk potřebuje peníze narychlo a nemá čas na schvalování bankovní půjčky. Je však důležité si uvědomit, že nebankovní půjčky mívají vyšší úrokovou sazbu a často zahrnují různé poplatky.

Rychlá půjčka online

Pokud člověk hledá rychlou online půjčku ihned na účet, má na výběr z několika možností:

  • Ferratum
  • Zonky
  • Home Credit

Před sjednáním rychlé půjčky online ihned na účet je důležité si prostudovat všechny varianty a vybrat si tu nejlepší nabídku pro konkrétní situaci.

Získání dlouhodobé půjčky může být pro dlužníky obtížné, ovšem jak je vidět, existují alternativy.

Z bankovních společností lze jmenovat Českou spořitelnu, která nabízí půjčku pro dlouhodobé dlužníky s individuálním posouzením a možností sloučení závazků.

Je důležité si uvědomit, že nebankovní půjčky mívají vyšší úrokovou sazbu a často zahrnují různé poplatky.

Půjčka bez doložení příjmu

Od 1. prosince 2021 již v České republice není možné sjednat půjčku bez registru a doložení příjmu. Důvodem je novela zákona o spotřebitelském úvěru, která zavedla povinnost pro všechny věřitele prověřovat úvěruschopnost žadatele.

I když neexistují půjčky bez registru a doložení příjmu, dlužníky, kteří chtějí získat úvěr, mají stále šanci.

  • Bankovní instituce: Jak již bylo řečeno, některé banky nabízí půjčky pro dlužníky s individuálním posouzením a možností sloučení závazků.
  • Nebankovní instituce: Existují nebankovní společnosti, které jsou ochotny poskytnout půjčku i dlužníkům s horší bonitou, avšak za vyšší úrok.
  • Online platformy: Existují online platformy, které zprostředkovávají půjčky od drobných investorů.

Půjčka po insolvenci

Získat půjčku po insolvenci v České republice není snadné, avšak v závislosti na konkrétní situaci existují různé možnosti.

Záznam o insolvenci se z insolvenčního rejstříku vymaže 5 let po jejím ukončení. To znamená, že po uplynutí této doby bude mít člověk pro banky a nebankovní společnosti stejné šance na schválení půjčky jako kdokoli jiný.

I se záznamem v registru dlužníků však lze získat půjčku. Většinou se však dlužník musí obrátit na nebankovní instituce, které se specializují na klienty s horší bonitou. Je tak nutné počítat s vyššími úrokovými sazbami a přísnějšími podmínkami pro schválení.

Ať už se jedná o půjčku po insolvenci nebo jiné alternativy půjček, vždy by mělo jít až o krajní řešení.

Exit mobile version