Nejlepší koktejly, které pro svůj večírek určitě musíte vyzkoušet

K večírkům jednoznačně patří nápoje. A lákavě barevné a skvěle chutnající koktejly se řadí k těm nejoblíbenějším. Které z nich musíte zaručeně zkusit?

Nezapomeňte na občerstvení

Profi párty stany využijete při celé řadě příležitostí. Posloužit může toto provedení jako promo stan i jako zastřešení k vám na zahradu. Nachystat pro hosty zázemí v podobě nůžkového stánku jednoznačně nestačí pro dokonalý průběh vaší slavnosti.

Počítat musíte i s tím, že hostům je nutné připravit dostatek pohoštění. Právě jídlo i pití tvoří stěžejní součást každé oslavy. Drinky a koktejly jsou k různým večírkům přímo jako stvořené. Zpravidla se míchají ze sirupů, džusů a různých druhů alkoholu. Které zaručeně musíte vyzkoušet?

Mojito

Mojito pochází až ze vzdálené Kuby. Stihlo si však získat celosvětovou popularitu. Patří k nejznámějším a vůbec nejoblíbenějším koktejlům. Obsahovat má čerstvé lístky máty, bílý rum, surový třtinový cukr, limetky a perlivou vodu. Právě máta mu propůjčuje příjemně osvěžující chuť, která je vhodná hlavně do léta. Pro účely nealkoholické verze také některé recepty doporučují rum zcela vynechat.

Aperol Spritz

Neexistuje pravděpodobně nikdo, kdo by na sociálních sítích unikl zářivě barevnému koktejlu. Aperol Spritz přímo evokuje letní pohodu. Ostatně svůj původ má ve slunné Itálii. Jeho namíchání je navíc velmi jednoduché a zvládnete ho i jako nikterak zkušený barman. Stačí vám likér Aperol, prosecco (bílé víno) a perlivá voda, kterou se koktejl dolévá. A do drinku patří také štědrá dávka ledu. Díky bublinkám jde o ideální letní koktejl na párty.

Cuba Libre

Cuba Libre je dalším zástupcem kubánských drinků. Tento nápoj se „narodil“ v Havaně už kolem roku 1900. Opět se jedná o velmi nenáročný koktejl, na který bez potíží seženete suroviny, vaše peněženka se příliš „neprohne“, a navíc nebudete muset složitě odpočítávat poměry. Základ tvoří světlý rum a cola. Ty se doplňují limetkou a ledem.

Exit mobile version